MVO

In de advisering van Reijm Brandpreventie ligt de nadruk op beperking van de gevaren van brand in onze eigen omgeving, voor onze veiligheid. In grote delen van de wereld is veiligheid niet vanzelfsprekend. Ik geloof dat ondernemerschap veel verder gaat dan geld verdienen. Bij ondernemen hoort ook maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom ben ik een partnerschap aangegaan met International Justice Mission.

IJM zet zich in tegen moderne slavernij, door de business van slavenhandelaren te breken:

Miljoenen kinderen, vrouwen en mannen worden uitgebuit in slavernij in India. Thaiyamma was een van hen. Ze werkte 4 jaar lang in een houthakkerij, onder het schrikbewind van een tiran.

IJM bevrijdde Thaiyamma in samenwerking met de autoriteiten, en zorgde ervoor dat haar eigenaar werd veroordeeld. Er zijn echter nog vele duizenden kinderen, vrouwen en mannen die vastzitten in slavernij. Zij moeten werken onder gruwelijke omstandigheden. Slaven die proberen te ontsnappen, worden opgespoord, in elkaar geslagen en teruggebracht naar hun werkplek. Veel slachtoffers proberen echter niet eens te ontsnappen, omdat ze doodsbang zijn voor hun eigenaren.

Alleen samen maken we een einde aan slavernij!

https://www.ijmnl.org/